KORAD, INTUCH ,SUCH, DKUCH, NUCH, NORDUCH, NORDV -05 & -08, KBHV -04, -05 & -06, VDH-CH

Satchmo's Silo

Fotogalleri/PHOTOS: silo.beauceroner.se

Född: 2002-03-09    + 2009-03-26
Reg. nr: S25432/2002
Höfter: B
Armbågar: ua (0)
Rygg: ua

Mankhöjd: 70 cm
Vikt: 43 kg

Mentalt: MH skott 1,CSAU exellent, karaktär 9-8-9 i Frankrike 2006, KORAD 167p


Utställning:
INTUCH,NUCH,SUCH,DKUCH,VDH-CH, RECOMMANDE i Frankrike 2005

Tävling: Uppflyttad lydnadsklass III, tävlat lydnadsklass I i Frankrike 99/100p och även lydnadsklass II och fick då ett 2:a pris, Godkänd Högreklass spår

Silo har två kullar efter sig och det är 13 valpar och bland dem så är 11 st röntgade på höfterna och alla har A eller B höfter! När Silo var 3.5 år så röntgade jag hans rygg, höfter igen inför parningen i Tyskland och allt såg jättefint ut!


Silo är min första beauceron och den andra hunden som jag har fått när den har varit valp och han har en speciell plats i mitt hjärta! Silo var en mycket trygg, vänlig och social hund som älskade alla. Han älskade att jobba och ville alltid vara med. Han var den som hade koll på flocken ute och såg till att alla är sams. Han blev "arg" när Axi sprang iväg för långt i skogen och då sprang han och tacklade henne och sa att "så där GÖR vi inte!". Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om Silo.

Silo avled 26/3 2009 endast 7 år gammal. Han hade fått en fettknöl invärtes vilket är ovanligt men förekommer. Tyvärr växte Silos knöl på ett väldigt dumt ställe. Han hade den vid hjärtat och lungorna ner mot magsäcken och han opererades den 26/3 men de kunde inte ta bort det eftersom det satt så illa. Silo fick somna in på operationsbordet till min förtvivlan men det fanns inget mer vi kunde göra för honom. Nu lider inte Silo mer, nu är det bara jag som saknar honom så det gör ont... Silo kommer ALLTID att finnas i mitt hjärta och jag minns honom med glädje, han var den bästa, underbaraste hund jag har haft!


Silo var en fantastisk spår hund, mycket noggrann i spåret, tog alltid alla apporter och hade en bra spårfart! Lydnaden tyckte han var jätte roligt. Jag har lärt om hans fria följ vid två tillfällen och det gick jättesnabbt.  Hans mindre bra sidor var att han skulle kunna ha haft en bättre kamp men det  har fungerat bra ändå. Hans föremålsintresse blev större på äldre dagar!
Jag vallade lite med Silo och det tyckte han var jätte roligt. Han var väldigt balanserad, visste var han hade mig och jagade inte fåren. Vi gick en agility kurs och det älskade han! En stor hund kan också vara smidig! Sök provade vi också på och det var ju jätteroligt att hitta gubbar i skogen! Här var det hans matte som  var lat... söket tar mycket tid och jag jobbar helger och då är spåret lättare att träna själv! Synd egentligen...