DKUCH,WW veteran-10, Nordisk Veteran Vinnare 2011, NORDV-08, SV-07& 10& 11, KBHV-03 Satchmo's Scylla

PHOTOS/Fotogalleri: scylla.beauceroner.se

Född: 2002-03-09  +2013-08-16

Reg. nr: S25436/2002

Höfter: B

Armbågar: 0 ( ua )

Mankhöjd: 63 cm

Vikt: 31 kg

Mentalt: MH skott 1, CSAU exellent, karaktär 9-8-8 i Frankrike 2006

Utställning: DKUCH, veteran VärldsVinnare 2010,CACIB, Nordisk Vinnare-08, Nordisk Veteran Vinnanre- 11, Svensk Vinnare-07,10 & 11, Köpenhamnvinnare-03, 2 CERT i Tyskland, RECOMMANDE i Frankrike 2006

Scylla blev akut dålig den 15/8 2013, det kom som en blixt från en klar himmel ena sekunden var hon glad och pigg för att i nästa vara jätte dålig. Trots antibiotika och vätska så blev hon inte bra och hos veterinären dagen efter den 16/8 så var det inget att göra - Scylla fick somna in i min famn. Scylla dog av en livmoderinflammation. Jag hade redan innan bestämt att hon inte skulle opereras om hon skulle få en livmoderinflammation - Scylla har aldrig op innan och har aldrig legat inlagd på djursjukhus och det skulle hon inte behöva gå igenom när hon är så gammal. Scylla blev 11.5 år och var pigg och glad in i det sista. R.I.P min älskade lilla Scylla!

Scylla är en tik som jag har fått låna till min avel och hon flyttade hem till oss våren 2007 och som det ser ut så kommer hon att stanna hos oss! Scylla är mamma åt Silogården's första kull, D-kullen som föddes den 3/2 2008 här i Hjortkvarn och hon har även E'W-kullen som föddes 16/6 2009 som är hennes sista kull. Läs mer om kullarna på deras sidor.
Scylla har nedärvt sin stabila mentalitet till sina valpar, vilket jag är jätte glad för! Hon har i sin första kull ( D-kullen ) gett mycket bra höfter, av 9 st valpar är 8st röntgade med samtliga A/A höfter och alla är fria på armbågarna! Även hennes sista kull E'W-kullen har fantastiska resultat 9st av 10st är rötgande och alla 9 är fri röntgade både på höfter & armbågar!

Scylla födde sin allra första kull i augusti 2006, det föddes 9st jätte fina valpar som gick fint upp i vikt och mådde bra fram till 7 dagars ålder. Då dog den första valpen och efter 2 dagar hade alla 9 valparna dött. Jag skickade 2 av valparna på obduktion och det visade att de dog pga Herpes virus. Herpes virus är mycket vanligt hos hundar ca 70-80 % av alla hundar har eller har haft herpes och det är inget farligt för vuxna hundar men dödligt för nyfödda valpar. Har man bara riktigt varmt hos valparna så bryter viruset inte fram.

Scylla är kullsyster till min Silo.

Scylla är uppväxt tillsammans med 15 pyreneehundar och 2 tollare och 200 får och 3 hästar! Hon köptes med tanke på att hon skulle hjälpa till med att valla fåren och hon har varit till stor hjälp där! Tyvärr så gillar hon liite för mycket att jaga dem.. Scylla är aldrig tränad i lydnad eller spår, jag har tränat henne lite och det tycker hon är jätte roligt! När Scylla flyttade in till oss så vågade hon inte leka med leksaker eller kampa med mig. Tollarna hemma i skåne hade gett sig på henne för ofta när hon ville vara med och leka med bollen så hon avstod. MEN det dröjde inte länge förrän hon började leka med mina galna hundar och idag så är det Scylla som oftst fångar bollen och springer med den. Och kampar gör hon som ....man får akta sina fingrar! Jätte roligt att se henne och det finns MYCKET hund bakom hennes lugna lite sävliga fasad:) DET ser jag i hennes valpar!

Scylla är liksom sin bror Silo en mycket trygg, vänlig och social hund som hänger med på allt du ber henne om. Scylla vill vara med och det finns inte många ställen som hon inte kan vara med. Händer det inget så går hon och lägger sig och går vi ut så är det fullt ös! Scylla är nu över 11 år men piggare än någonsin och aldrig har hon varit skadad eller sjuk!