RLD N, RLD F, RLD A, RLD M

Aurelie De La Bergerie Glasmoor

Fotogalleri:axi.beauceroner.se

Född: 2006-05-02 i Tyskland
Reg. nr: S18034/2007
Höfter: HD A/A
Armbågar: 0 ( ua )

Rygg: ua vid 4 års ålder
Mankhöjd: 61.5cm
Vikt: 30 - 32 kg

Mentalt: MH, skott 1, CSAU exellent, karaktär 9-4-6 i Frankrike 2007

Utställning:
CK, R-CACIB, BIM, Junior CERT i Tyskland

Tävling:
C.A.N.T EXELLENT ( det franska vallningsprovet för att hunden har anlag för att valla) 12.5 månad var Axi.
BREVET lydnad EXELLENT med 92p/100p och uppflyttade till Classe 1 ( i Frankrike) 12.5 månad gammal
Uppflyttad till Lydnadsklass 2 med 180.5p/200 vid 18.5 mån ålder. GK appell spår.
Godkänt anlagstest för vallning i Sverige 2010

Rallylydnad - RLD N som innebär 3st godkända resultat i nybörjarklassen
Axi har numera också titeln RLD F som innebär 3st godkända resultat i Rallylydnadens Fortsättningsklass. Axi har även 3st godkänd resultat i Avancerad klass RLD A. Axi har 3 godkända resultat i Mästarklassen och är numera rallylydnads MÄSTARE!

Hälsa: Axi är en väldigt frisk hund, jag gjorde en full koll på henne strax innan hennes 7 års dag- sköldkörtel prover ua, alla andra prover ua. Röntgade igenom hennes leder som såg mycket fina ut att tom veterinären kommenterade att " Det är inte så vanligt att man ser så här fina röntgen plåtar på en lite äldre hund" De såg verkligen super fina ut!

Axi har tre kullar efter sig- E-kullen, F-kullen & H-kullen läs mer om dem på deras sidor.
En röd tråd i Axi's kullar är att de är mer högtempererade och underbara att  jobba med, de har ett mycket fint föremålsintresse och en mycket bra kamp! De är riktiga arbetshundar och är riktigt stabila mentalt. Jag är helnöjd med Axi's kullar!

Axi kommer ur en kull som är född i Tyskland efter min Silo. Mamman till Axi, Bijou var en ganska liten tik som är tävlad i agility i Tyskland och Frankrike med fina resultat. Bijou har HD A/A och är Tysk utställningschampion (VDHCH) I Axi's kull där det föddes 9 valpar är 8st röntgade och samtliga har fria höfter!

Axi är en mycket enkel hund, hon hänger med mig på allt och det med stor glädje! Hon älskar att träna och då spelar det ingen roll var vi är eller vad det är för väder - bara hon får göra något. Axi är väldigt kvick i tanken och fattar snabbt vad jag vill eftersom hon är operant tränad så är hon van att tänka själv. Axi är väldigt förig och söker mycket ögonkontakt och vill ha koll på mig men hon är ingen vek hund! Axi älskar att simma efter sin boll och på promenaderna så springer hon och Scylla som galningar!! Axi har mycket "spring i benen" så det är svårt för henne att gå, hon vill springa! Axi tycker att vilt är spännande och kan mycket väl springa och kolla lite på hjortarna här hemma men hon komer när jag kallar och VET att man inte får jaga! Annars är hon min lilla "service hund":) Hon kommer med tex. gem, papper, pennor, strumpor mm som ligger på golvet. En gång kom hon med ett vinigum och gav mig! Hon älskar att göra saker! Hon är väldigt förtjust i katterna här hemma, när katterna följer med på promenaderna så vallar Axi dem så de är med:) Katterna bara låter henne hållas, de är vana!!

Jag har vallat lite med Axi och hon klarade det Franska anlagstestet med glans i Frankrike i Maj 2007. Domaren sa om Axi " Very good working dog!!"  Vi har också gjort det Svenska ännu inofficiella anlagstestet i vallning med mycket fint resultat. Domaren sa att Axi har en mycket bra djurkänsla. Vi har också tävlat lite lydnad Brevet lydnad i Frankrike blev våran debut vid 12 mån ålder och det gjorde Axi riktigt fint trots att hennes matte var i helt obalans den dagen! Det bekymrar inte Axi!! Axi är uppflyttad till lydnadsklass 2 och har tävlar rally lydnad med fina resultat. Axi tävlar i Mästarklassen dvs den högsta klassen.


Axi är utställd flera gånger med mycket bra resultat! Hon har flera CK och även R-CACIB och ett BIM. Axi är en liten och smidig tik.