scylla

DKUCH, WW veteran-10, Nordisk Veteran Vinnare 2011, NORDV-08, SV-07& 10& 11, KBHV-03

Satchmo’s Scylla

Fotogalleri: scylla.beauceroner.se

Född: 2002-03-09  2013-08-16
Reg. nr: S25436/2002
Höfter: B
Armbågar: 0 ( ua )

Mankhöjd: 63 cm
Vikt: 31 kg

Mentalt: MH skott 1, CSAU exellent, karaktär 9-8-8 i Frankrike 2006
Utställning: DKUCH, veteran VärldsVinnare 2010, CACIB, Nordisk Vinnare-08, Nordisk Veteran Vinnare- 11, Svensk Vinnare-07,10 & 11, Köpenhamnvinnare-03, 2 CERT i Tyskland, RECOMMANDE i Frankrike 2006

Scylla blev akut dålig den 15/8 2013, det kom som en blixt från en klar himmel, ena sekunden var hon glad och pigg för att i nästa vara jättedålig. Trots antibiotika och vätska så blev hon inte bra och hos veterinären dagen efter (den 16/8) så var det inget att göra – Scylla fick somna in i min famn. Scylla dog av en livmoderinflammation. Jag hade redan innan bestämt att hon inte skulle opereras om hon skulle få en livmoderinflammation – Scylla har aldrig op innan och har aldrig legat inlagd på djursjukhus och det skulle hon inte behöva gå igenom när hon är så gammal. Scylla blev 11.5 år och var pigg och glad in i det sista. R.I.P min älskade lilla Scylla!


Scylla var en tik som jag hade fått låna till min avel och hon flyttade hem till oss våren 2007 och sen stannade hon kvar! Scylla är mamma åt Silogården’s första kull, D-kullen som föddes den 3/2 2008 här i Hjortkvarn och hon har även E’W-kullen som föddes 16/6 2009 som var hennes sista kull. Läs mer om kullarna på deras sidor.

Scylla har nedärvt sin stabila mentalitet till sina valpar, vilket jag är jätteglad för! Hon har i sin första kull (D-kullen) gett mycket bra höfter, av 9 st valpar är 8st röntgade med samtliga A/A höfter och alla är fria på armbågarna! Även hennes sista kull E’W-kullen har fantastiska resultat 9st av 10st är röntgade och alla 9 är friröntgade både på höfter & armbågar!

Scylla födde sin allra första kull i augusti 2006, det föddes 9 st jätte fina valpar som gick fint upp i vikt och mådde bra fram till 7 dagars ålder. Då dog den första valpen och efter 2 dagar hade alla 9 valparna dött. Jag skickade 2 av valparna på obduktion och det visade att de dog pga Herpesvirus. Herpesvirus är mycket vanligt hos hundar; ca 70-80 % av alla hundar har eller har haft herpes och det är inget farligt för vuxna hundar men däremot dödligt för nyfödda valpar. Har man bara riktigt varmt hos valparna så bryter viruset inte fram.

Scylla var kullsyster till min Silo.

Scylla var uppväxt tillsammans med 15 pyreneehundar och 2 tollare, 200 får och 3 hästar! Hon köptes med tanke på att hon skulle hjälpa till med att valla fåren och hon var till stor hjälp där! Tyvärr så gillade hon liite för mycket att jaga dem.. Scylla var aldrig tränad i lydnad eller spår, jag tränade henne lite och det tyckte hon var jätteroligt! När Scylla flyttade in till oss så vågade hon inte leka med leksaker eller kampa med mig. Tollarna hemma i Skåne hade gett sig på henne för ofta när hon ville vara med och leka med bollen så hon avstod. MEN det dröjde inte länge förrän hon började leka med mina galna hundar och sen var det Scylla som oftast fångade bollen och sprang med den. Och kampade gjorde hon som ….man fick akta sina fingrar! Det var jätteroligt att se henne och det fanns MYCKET hund bakom hennes lugna lite sävliga fasad:) DET ser jag i hennes valpar!

Scylla var, liksom sin bror Silo, en mycket trygg, vänlig och social hund som hängde med på allt du bad henne om. Scylla ville vara med och det fanns inte många ställen som hon inte kunde vara med. Hände det inget så gick hon och la sig och gick vi ut så var det fullt ös!