Figo

KORAD, RLD N, RLD F, RLD A NORD V-12, NORD JV-11, Dansk Vinnare -13, DK UCH

Silogården’s Figo

Född: 2010-12-15  2014-12-10
e: Bataille Des Assiers
u: Aurelie De La Bergerie Glasmoor
Reg. nr: SE12258/2011
Höfter: HD A/A
Armbågar: ua (0)

Mankhöjd: 68 cm
Vikt: 44 kg

Mentalt: MH, skott 1. MT 435 poäng och godkänd.
Utställning: BIR, BIG-4, CACIB 2 Danska CERT, BIM Beauceronklubbens rasspecial 2012
GK exteriör inför MT
Tävling: Rallylydnad – RLD N,  RLD F, RLD A (3 godk. resultat/klass) N= nybörjarklass, F= fortsättningsklass, A= avancerad klass.

Min älskade Figo dog 10/12 2014 endast 4 år gammal… jag kan inte förstå att det är sant! Mitt hjärta gick sönder den där olyckliga onsdagen då vi var ute i skogen och han missbedömde ( ? förmodligen) ett hopp över ett djupt dike och han skadade sig riktigt, riktigt illa…han krossade höger armbåge och det fanns inget att göra – Figo min älskade hund fick somna in lugnt i min famn hos min bästa vette Magnus. Jag satt länge där på golvet med Figo i mina armar, jag kunde inte släppa honom. Jag älskade honom djupt och han fattas mig så oändligt mycket. Sov så gott min FigoPigo – den bästa hunden som jag har haft! Han är saknad av många… SÅ mycket vi hade kvar att göra ihop, alla planer jag hade…

10409378_608899159236862_143285829845388520_n


Figo var den hanvalp som jag behöll efter Axi/Bataille och jag har verkligen inte ångrat det en enda dag! Inte ens när han gjorde sina värsta hyss! För många hyss gjorde denna lilla herrn…

Jag saknade Silo och att ha en hane här hemma och jag hade en förhoppning att Figo skulle kunna ta hans plats och det gjorde han verkligen! Figo var väldigt lik Silo i väldigt mycket med skillnaden att Figo var väldigt mycket MER i allt! På gott och ont men mest gott.

Figo var en mycket glad hund som alltid viftade på svansen och ville vara med. När han var inne ville han ligga tätt, tätt bredvid mig – helst i knäet! Han var väldigt kelig och ville vara nära. Figo var mycket glad i folk och hoppade gärna upp och pussade folk i ansiktet… han rörde dom inte utan han bara hoppade! För att vara en stor hund var han väldigt smidig och graciös. Där var han lik sin mamma Axi.

Han älskade att vara ute på gården och kolla så att grannarna ”skötte sig” och kollade vilka som gick förbi nere vid vägen! Han låg ofta på taket till min jordkällare och spanade ut på sina domäner. Figo var en hund med mycket drag i! Han ville jobba och spåra var det han älskade mest förutom att bara springa, som de flesta beauceroner. Lydnaden var jag lite dålig på att träna med honom men han gillade allt jag hittade på för han ville ha sina belöningar! Figo var, liksom hela hans kull, väldigt lättbelönad, älskade sina föremål och kampa var det bästa han visste! Godis och mat låg också högt upp på belöningskontot.

Jag gjorde lite av varje med Figo, vi gick agilitykurs och det ÄLSKADE han och han var riktigt duktig! Tyvärr har jag svårt att springa pga min rygg annars hade agility varit en gren för Figo. Spårat gjorde vi en del och i början gick det väldigt fort i spåret men så småningom gick han riktigt bra med bra fart och noggrann var han.

Jag lärde in alla lydnadsmomenten operant och det konceptet köpte han snabbt redan som valp. Figo var en förig hund och lärde sig väldigt snabbt, han var en ljuvlig hund att träna! Figo var en hund som jag inte behöver dra upp snarare tvärtom men det är ett trevligt ”problem”.

Jag vallade lite med Figo och där var han väldigt lugn och sansad.

Vi var ute och tävlade lite i Rallylydnad och det gick riktigt bra, han startade 3 ggr i Nybörjarklassen och fick 3 godkända resultat och tog titeln RLD N. Han startade även 3 gånger i Fortsättningsklassen och fick även där 3 godkända resultat och titeln RLD F. I december 2013 tog han även titeln RLD A= 3 godkända resultat i avancerad klass.

Jag ställde ut Figo en del och det gick riktigt bra, när han endast var 10.5 månad blev han BIR & BIG 4:a i Växjö Internationella utställning! Han blev även BIM på vår Svenska rasspecial 2012 & 2014. Figo blev Dansk utställnings Champion 2014. Jag ställer ut för jag tycker att det roligt och mina hundar gillar det och jag vill visa upp rasen.

Figo gjorde sitt MH och det gjorde han med bravur liksom resten av kullen! Jag är riktigt nöjd med F-kullen generellt. Figo var aldrig sjuk, han lyckades slita upp några klor under sitt första levnadsår, det är allt. Figo var röntgad med HD A/A och ED 0 – alltså helt friska leder!

I slutet av April 2014 gjorde Figo sin korning som han galant klarade trots sin klantiga matte som sabbade 3 moment för honom…suck! Men han fick ändå ihop 435 poäng!