Jixxa3

SJV-14 SJV-15

Silogården’s Jixxa

Född: 2014-02-23
e. A’Yago Du Murier De Sordeille
u. Silogården’s Fanny
Reg. nr: SE22929/2014
Höfter: A/A
Armbågar: 0/0

Mankhöjd: 66 cm
Vikt: 33 kg

Mentalt: MH, skott 1, KORAD MT 424poäng SKOTTFAST

Utställning: HP, BIR-valp Rasspecialen Askersund 2014, Exellent, CK
Tävling: CANT (anlagstest vallning) excellent i Frankrike 15 månader gammal. 18 månader gammal gjorde Jixxa ett inofficiellt anlagstest i vallning i Sverige för Lynn Leach, Kanada och hon blev godkänd med fullpott i poängen; 9/9 möjliga poäng

Jixxa är en väldigt glad och lycklig tjej som tror att ALLA människor älskar just henne! Hon är väldigt öppen och social och väldigt nyfiken tik. Allt ska kollas och några rädslor har jag inte sett ännu heller nu vid 14 månaders ålder. Jixxa har ett mycket fint föremålsintresse och en riktigt bra kamp vilket jag gillar. Hon är förig och vill jobba, synd att hennes matte är lite för lat bara..
Jag är hittills mycket nöjd med hela J-kullen och de verkar vara väldigt jämna i temperamentet och arbetslusten är på TOPP.

Vid 15 månaders ålder var vi i Frankrike på den stora rasspecialen som är en ggr/år och där gjorde hon ett anlagstest i vallning = CANT och hon fick excellent och fint beröm av domaren Michel Picard.
Vid 18 månader gjorde hon ett inofficiellt anlagstest här i Sverige för Lynn Leach från Kanada. Resultatet blev:
Natural ability: Lots of natural INSTINCT – 3poäng
Intrest: TONS of Intrest – must settle a bit – 3 poäng
Mental endurance: No loss of intrest seen at all – 3 poäng
Super nice dog! I love her drive & instinct. Have a good handler help you get started & she will have a long & super herding career / Lynn Leach
Ankie fick rycka in och gå med Jixxa istället för Lynn då Jixxa behöver en starkare ledare!

Det var så kul att göra detta test och att Lynn verkligen gillade både Jixxa & Hejja! Jixxa har vallat 4 ggr innan detta inklusive den gången i Frankrike så hon är inte så erfaren. Jixxa fick 9 poäng av 9 möjliga!

Jixxa påminner väldigt mycket om Figo vilket jag är mycket nöjd med. Jixxa är den största tiken i kullen med sina 66 cm i mankhöjd men jag upplever henne som väldigt smidig ändå. Vi har börjat spåra lite och även vanlig lydnad och nu under våren/sommaren hoppas jag att det blir lite mer träning för oss.

Jixxa flyttade till Familjen Ekelöf sommaren 2016, det var meningen att hon bara skulle vara hos dom medans jag hade fullt upp med M-kullen men när Jixxa kom hem igen insåg jag att hon trivdes mycket bättre hos dom än hos mig…Jixxa bor nu i Stockholm med 3 st småhussar som alla är ute och springer med henne flera ggr/veckan och tränar och tävlar rallylydnad med husse och tränar sök och nosework med matte! Jixxa är även en känd vakt/patrull hund i deras villaområde då Jixxa och hennes ägare är ute med henne och har koll på alla grannar! Hon är mycket omtyckt av kvarteret!
Jixxa gjorde sitt MT- mentaltest i Jönköping okt-17 och det gjorde hon med husse och jag gick med och tittade vilket jag inte skulle ha gjort med facit i hand!! Jag var en stor störning för Jixxa men hon gjorde bra ifrån sig ändå och både jag och familjen VET vilken hund Jixxa är och det är det vilkigaste och numera heter hon även KORAD före sitt namn!!