Hejja2

TJH (PTRH)

Hejja de La Cité des Comtes

Född: 2012-04-22 i Frankrike
e. Ultimo des Assiers
u. Era’Tatouille de La Cité des Comtes
Reg. nr: SE50713/2012

Höfter: HD B
Armbågar: ua (0)

Mankhöjd: 66 cm
Vikt: 35 kg

Korning: Gk exteriör

Mentalt: MH, skott 1
Utställning: Excellent, CK
Tävling:  Rallylydnad nybörjarklass
Inofficiellt anlagstest i Vallning för Lynn Leach ( Kanada ) 22/8 2015
Godkänd med medelpoäng 2.5p av 3p möjliga! Det var hennes andra
gång hon vallade! Hon fick mycket fina vits ord från domaren.
Tjänstehund: Godkänt CERT-prov till Patrullhund oktober 2014

Hejja samäges med Karin Kärnhagen

Hejja är en mycket efterlängtad importtik från Frankrike, jag har letat länge efter rätt kombination och av en händelse så ”ramlade” jag över Hejjas kull! Det har redan från starten varit meningen att Hejja skulle bo hos och ägas av Karin. Hejja har jag på foderavtal.

Hejja hämtades hem i juni 2012 och hon var då 8 veckor och 1 dag! Vi tog även med oss Hejja’s bror Hazzo som bor hos Lotta. Hela kullen var väldigt positiva och framåt när vi kom och skulle välja Hejja & Hazzo så det var inte helt enkelt men vi hade båda redan haft ögonen på just Hejja och vi hade diskuterat med uppfödaren vad vi ville ha och Hazzo var enkel – Lotta ville ha den lugnaste hanvalpen! Resan hem gick helt fantastiskt bra, vi körde raka vägen hem och valparna sov som stockar bak i buren och sa bara till när de behövde rastas!

Hejja är en mycket GLAD beauceron tik som älskar allt & alla! Hon är framåt och positiv. Hejja är fortfarande lite omogen men hon går från klarhet till klarhet.

Hejja är tjänstehund inom det militära (s.k. patrullhund) och hon har tagit över Athena’s (Axi’s halvsyster) mantel att ingå i den nationella insatsstyrkan och vara med polisen i skarpa lägen och leta efter försvunna människor. Hejja & Karin är med och tränar i flera stora militärövningar per år.

Hejja gjorde ett inofficiellt anlagstest i vallning på får 22/8 2015; det var andra gången någonsin som hon vallade och det var den kanadensiska domaren Lynn Leach som dömde. Hon skrev så här om Hejja:
Natural ability: Good, a little insecure but experience will help 2p
Interest: Lots of interest! 3 p
Mental endurance: Tired after a while but it was hot (det var en mycket varm dag!) 2p
Nice dog! Willing to take directions yet independent & made good decisions! / Lynn Leach
Totalt 7 poäng av 9 möjliga!

Hejja är friröntgad och gjorde ett riktigt fint MH – liksom brorsan Hazza som även han är friröntgad. Hejja har fått excellent och CK på utställning. Hazzo är en riktigt snygg herre och har fått excellent, CK, BIR & CACIB. Båda är självklart skottfasta!

I juni 2016 fick Hejja en kull valpar med Silogården’s Igor. Läs mer om valparna på deras egen sida så småningom (länk kommer).