Jag heter Eva Lantz som äger Kennel Silogårdens och jag föder upp rasen beauceron i en liten skala i hemmiljö. Alla mina hundar bor inne i huset med mig. Mina djur tillhör familjen och då finns de alltid runt omkring mig. Jag har haft rasen sedan 2002 då jag fick hem min första valp på 9 veckor! Silo flyttade genast in i mitt hjärta! Mitt kennelnamn valde jag eftersom Silo är stommen i min avel och han var min första beauceron.

Sedan dess har jag haft TaDiva som flyttade hem till oss vid 1.5 års ålder som tyvärr blev överkörd strax innan hennes 4 års dag. Scylla som är Silos kullsyster flyttade hem till oss när hon var 5 år och jag äger också Axi som är Silos dotter som är en import från Tyskland. Flocken utökades med Axis son Figo i decmber 2010 och han är min andra valp, de andra hundarna har varit vuxna eller unghundar när jag har fått dom.

Tyvärr dog Figo av en olycka mycket hastigt i december 2014 och Scylla fick vandra vidare 11.5 år gammal då hon fick en akut livmoderinflammation.

Jag sparade en tikvalp Jixxa efter Figo’s syster Fanny 2014.

Läs mer om mina hundar på deras egna sidor. I flocken ingår också 3 st katter.

Mina valpar föds i mitt vardagsrum eftersom det är det varmaste rummet i huset. Valparna bor i valplådan tills de är 3-4 veckor sedan får de en större yta att vara på. Jag tycker det är viktigt för valparns utveckling att de får uppleva så mycket som möjligt under deras första 8 veckor i livet. Jag tar ut dem så snart vädret tillåter och de går på upptäcksfärder ute på tomten (skogstomt) och jag har lite hinder ute för valparna som de har att sysselsätta sig med. Vi är ute i skogen och går på upptäcktsfärder med och utan koppel. Alla valparna har gått i koppel vid leverans. Jag åker mycket bil med dem och har ut dem på stan på små promenader och miljötränar dem nästan varje dag. De ska ha sett så mycket som möjligt och de har gått på så många olika underlag som möjligt. När jag har valpar hemma så har jag ofta besök av både barn och äldre människor så valparna får träffa många olika folk.

Jag har naturligtvis gått SKK’s uppfödarutbildning och alla delkurser 2013-2014. Jag är medlem i Svenska Beauceronklubben och den Franska beauceronklubben. Jag försöker åka ner till Frankrike varje år till deras stora rasspecial där det ställs ut runt 500-600st beauceroner för att hålla koll på intressanta hanar bla. Ibland åker jag ner med mina egna hundar.
2013 hade jag besök av kennelkonsulenten från SKK som gör hembesök hos uppfödare för att kontrollera hur man har sina valpar och hundar och att man har ordning på sina papper mm. Kenneln fick fina vitsord och ett GODKÄNT!

Jag klickar in alla valpar tidigt och tränar lite ögonkontakt med dem och detta fattar de snabbt! Jätteroligt att träna detta med små valpar! Jag försöker att få dem rumsrena eller iallafall påbörjar jag träningen av det! Jag gör ett valptest på dem vid 7 veckors ålder och därefter bestämmer jag vilken valp som blir just din. Därför är det viktigt att jag vet vad valpen ska användas till så just du får ”rätt” valp.

 

Vad ingår med din valp från Silogården?

Din beauceronvalp är:

 • leveransklar från 8 veckors ålder
 • Registrerad i SKK ( Svenska kennelklubben )
 • Veterinärbesiktigad, ID märkt och vaccinerad
 • Kontinuerligt avmaskad
 • Inklickad i tidig ålder
 • Miljö- och socialtränad i och utanför hemmet, åkt bil många gånger
 • Ett kompendium där jag har skriver lite tips och råd och rekommendationerJag anordnad valpträffar och flera träningshelger under året för alla valpköpare
 • Valpkullsförsäkrad i AGRIA och har doldafel försäkring i 3 år
 • Efter HD fria föräldrar som är skottfasta och tillgängliga
 • Har minst en förälder som tävlar i bruks eller lydnad
 • Båda föräldrarna uppfyller Svenska beauceronklubbens avelskrav

Jag står alltid till förfogande för frågor och hjälp dygnet runt! Ni är alltid välkommna hit för att fika, träna hund, få hjälp mm

 Vad ”kräver” jag av mina valpköpare?

Mina valpar ska ha ett bra och aktivt liv, det är det absolut det viktigaste för mig! En hund från Silogårdens bör tränas och gärna tävlas med, det är en prioritet för mig! Alla måste inte tävla med sin beauceron men den måste ha ett aktivt liv för att må bra.

Jag avlar på de individer som har bra arbetsegenskaper och de kommer inte att passa att bara vara ”soffehund”. En beauceron är inte avlad för att bara vara gårdshund eller soffehund – det är en arbetande ras! De vill och kräver att få arbeta! Detta måste man veta innan man vill köper en beauceron. Är man nybörjare inom hunderiet så hjälper jag till med träningen så mycket jag kan!

Det kostar pengar att ha hund och det ska man också ha klart för sig INNAN man köper hund. Första året ska valpen äta ett bra hundfoder, jag rekomenderar EUKANUBA som är ett bra foder för en beauceron. Det vill jag att valpen äter första året!

Jag vill att ni gör MH och röntgar era hundar. Jag vill att ni kommer på mina anordnade träffar och då kommer vi att träna både lydnad och spår mm och jag hjälper er med det ni behöver hjälp med. Jag finns alltid till hands 24 timmar om dygnet vid hjälp och frågor! Jag vill ha en bra kontakt med mina valpköpare så jag kan följa valparnas utveckling. Jag ser gärna att ni ställer ut eran hund eftersom det är en mycket bra miljöträning och det är roligt att få ett kvitto på hundens exteriör också. Detta är dock inget krav!

Hunden ska innan 4 års ålder genomgå ett mentaltest KORNING.

Om ni är intresserade av rasen så slå mig en signal eller maila mig. Ni är hjärtligt välkomna att hälsa på oss och träffa mina hundar ”live” för att bilda er en uppfattning av rasen och min avel. Innan man bokar en valp hos mig så vill jag träffa er och jag vill att ni träffar mina hundar. Jag sätter inte upp någon i kö för en valp utan att vi har träffats! Det är viktigt att det känns bra från bådas håll och det är viktigt att ni har träffat mina hundar och att det känns bra.